amarant_450

Gluténmentes lisztek 2

Tegyünk rendet a polcon! Avagy mit, miért, mire használjunk?
LISZTEK (3. rész – gluténmentesen)

Köles liszt: A köles szemek finomra darálásával készül és maximum 30%-ban keverendő péksüteményekbe, palacsintához, lepényekbe. De még pizzatésztába is! Nyammmm 🙂

Kókusz liszt: állaga nagyon hasonló a búzaliszthez, azonban sokkal legkevesebb szénhidrátot tartalmaz. Íze semleges, sütemények készítéséhez ideális lehet. Én általában gesztenyeliszttel keverem.

Gesztenye liszt: bár állaga finomabbnak érezhető a búzalisztnél, azonban nagyobb mennyiségben nehezebb tésztát kapunk. A szemcsék jobban összeállnak. Akár piskóta sütésre is kiváló, én egy pici sütőport szoktam hozzá tenni a biztonság kedvéért.

Szója liszt: süteményeknél vagy kenyérféléknél 20-30%-ban helyettesíthetjük vele a búzalisztet. Így tartósabb és magasabb fehérje tartalmú élelmiszert kapunk.

Amaránt liszt: a kedvencem! <3 Magas kalcium, magnézium, vas tartalma mellett, szinte bármelyik süteményfélét elkészíthetjük vele. Pékárunál 20-30%-ban használjuk, de piskótáknál, kevert tésztáknál, kekszekhez, linzer tésztákhoz akár 100%-ban használhatjuk búzaliszt helyett.

Oszd meg, ha szerinted is oda kell figyelnünk az egészségünkre! <3

(A képen pattogatott amaránt látható.)

 

Írj véleményt

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap sütiket használ! A sütik által tárolt információkat nem használjuk fel személyazonosságodnak megállapítására. További információ

Legtöbb honlaphoz hasonlóan a GyorsSüti.hu is cookie-kat helyez el a számítógépeden, vagy a mobilkészülékeden. A weblapunk ezeknek a kisméretű szöveges fájloknak a segítségével rögzíti az egyedi beállításaid. A használatuk teszi lehetővé egyebek mellett a webáruházunk megfelelő működését és az oldal látogatottságáról, népszerűbb aloldalairól szóló statisztikák elkészítését. A sütik által tárolt információkat nem használjuk fel személyazonosságodnak megállapítására. "Elfogadás" gombra történő kattintással elfogadod a sütik (cookie-k) használatát.

Bezárás