lisztfajták_450

Gluténmentes lisztek

Tegyünk rendet a polcon! Avagy mit, miért, mire használjunk?
LISZTEK (2. rész)

Kukorica liszt: Sokan azért sütnek vele, mert olcsó alternatíva. De pont gluténmentessége miatt tésztánk szétesős, morzsolódós lesz.
Kelt tésztákhoz, kenyerekhez bátran adhatunk belőle, édeskés íze különlegessé teszi a péksüteményeket.

Rizs liszt: Ha már a glutén mentességnél és a szétesésnél tartunk, akkor keverjünk rizslisztet (legalább fele arányban) a kukorica liszthez és máris kezelhetőbb tésztát kapunk. Rizslisztből még piskótát is süthetünk, semleges íze miatt, bármilyen ételnél felhasználhatjuk.

Hajdina liszt: Ő az, aki 77%-al több zsírsav tartalommal bír, mint a búza liszt, és rost tartalma 2x több, mint a Graham lisztnek. A legjobb benne még is az, hogy GLUTÉN mentes. 🙂
Inkább csak kenyerek, lepények alkotóelemeként, vagy sós péksüteményekbe használjuk, mert íze kesernyés, földes lehet.

Burgonya liszt: inkább sűrítésre alkalmas, mintsem sütésre. Nagy a nedvességmegkötő képessége. Pogácsákhoz, kenyérfélékhez, sós rágcsákhoz ugyanakkor kiváló. Én kb 20-30%-ban szoktam a liszthez keverni, ekkor már érződik a finom krupli íz is sütés után. Arra figyeljünk, hogy nehezebb lesz tőle a tésztánk.

Ha te is szeretsz sütni, oszd meg! Így mások is tudatosabban választhatnak majd… <3

 

Írj véleményt

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap sütiket használ! A sütik által tárolt információkat nem használjuk fel személyazonosságodnak megállapítására. További információ

Legtöbb honlaphoz hasonlóan a GyorsSüti.hu is cookie-kat helyez el a számítógépeden, vagy a mobilkészülékeden. A weblapunk ezeknek a kisméretű szöveges fájloknak a segítségével rögzíti az egyedi beállításaid. A használatuk teszi lehetővé egyebek mellett a webáruházunk megfelelő működését és az oldal látogatottságáról, népszerűbb aloldalairól szóló statisztikák elkészítését. A sütik által tárolt információkat nem használjuk fel személyazonosságodnak megállapítására. "Elfogadás" gombra történő kattintással elfogadod a sütik (cookie-k) használatát.

Bezárás